EVENEMANGSKALENDER

Onsdagar kl 11-15

Våffel & stickcafé

På onsdagarna har daglig verksamhet våffelcaféet öppet. Kom in och ät våfflor och annat gott, sticka & umgås!


Onsdagar jämna veckor kl 14-17, ojämna veckor kl 18-20.30 t.o.m. 15 maj

Slöjdcafé med Hemslöjden

Nu öppnar vi upp Slöjdcafé tillsammans med Hemslöjden Kronoberg. Varje vecka är de på plats med ledare, material och verktyg. Kom & slöjda, fika och umgås! I början satsar vi främst på täljning men senare så kommer vi att testa på andra tekniker. Välkomna!


11 maj kl 19

Opera Live på BIO: Madama Butterfly

Äntligen är det dags för livesänd opera från Metropolitan i New York igen.

Folkets Café har öppet från kl 18 med servering.

MER INFO & BILJETTER


16 maj kl 18

KLS Filmen

Kom & se filmen från 1950 om KLS! Slakteriet som var Alvestas största arbetsplats där många Alvestabor hade sitt första jobb. Filmen är en kort journalfilm som berättar om hur slakteriet startade genom en gemensam slakteriförening & visar runt i slakteriet. Kanske ni till och med känner igen några i filmen. Biljetter 50 kr på tickster. Servering av korv & fika!

BILJETTER


20 maj kl 19 & 23 maj kl 16

Live på BIO: GHOST - Rite Here Rite Now

Denna konsertfilm är inspelad under två utsålda Ghost-shower på Los Angeles stora arena Kia Forum. Ghosts första biofilm är så mycket mer än en vanlig konsertfilm; du får uppleva maffiga liveframträdanden som vävs ihop med snygga filmklipp.

MER INFO & BILJETTER


27 september kl 19

Konsert: Joel Nunez -Elvis, Orbison & I

Elvis, Orbison & I är tillbaka i Alvesta!
En konsert med älskade hits från Elvis, Orbison och Joel Nunez egna repertoar!
Förra året besöktes Alvesta av Joel Nunez med band vilket visade sig bli succé! Varmt välkommen på andra upplagan av Elvis, Orbison & I. En konsert där musikalisk glädje, ös, engagemang och en fantastisk låtskatt står i centrum. Dessutom är barnrättsorganisationen Erikshjälpen med på denna turné, då Joel vill att dessa konserter också ska betyda något för utsatta barn och deras familjer.

MER INFO & BILJETTER


OBS! NYTT DATUM! 28 september kl 19

Humor: Folksagor med Dilan & Moa

En improvisations-föreställning med humordrottningarna Dilan och Moa.

Folkets Café håller öppet med enklare servering från kl 18.

De äldre svenska folksagorna om skogsrån, oknytt, bäckahästar, tomtar och troll har fallit i glömska. Som en gärning för folket har därför Dilan och Moa tagit på sig att skapa nya folksagor, rättesnören och budskap för befolkningen att förhålla sig till. Med publikens hjälp, deras problem och moraliska dilemman, skapar Dilan och Moa varje kväll en ny svindlande, komisk berättelse – en ny folksaga just för din ort!

Föreställningen skulle ha varit den 20 april men ställdes in på grund av sjukdom. Nu satsar vi på den 28 september istället. Hjärtligt välkomna!

MER INFO & BILJETTER


8 november kl 17 & kl 19.30

Stand Up: Carl Stanley, work in progress

Äntligen stand-up av toppklass i Alvesta!
Den 8 november kommer Carl Stanley till Alvesta Folkets Hus med ”Work In progress”
Carl Stanley planerar för en ny soloshow och gör därför en Work in Progress-turné under våren och hösten 2024 för att se hur väl skämten och idéerna till den nya föreställningen fungerar. Han tar med sig en uppvärmningskomiker och bjuder på standup-material som inte varit med i någon av hans tidigare föreställningar. Kom! Allt kan hända! Längd: Ca 75 min utan paus.
En work in progress kan medföra justeringar, avbrott och ofärdiga bitar genom showen.
(Därav ett reducerat biljettpris) Turnéproducent Cicci Stenborg, CS Nöje

MER INFO & BILJETTER


30 november kl 16

Konsert: ABBA, Gärdestad & vi

Välkommen på en fantastisk konsert med älskade hits från ABBA, Gärdestad och vi - där musikalisk glädje, värme och en fantastisk låtskatt står i centrum. Erikshjälpen är med på denna turné då artisterna vill att dessa konserter också ska betyda något för utsatta barn och deras familjer!

På scen står gruppen DAIS som hyllats av The Real Group och jämförs med supergruppen Pentatonix. Gruppen har haft stor framgång sedan starten 2021. Sjungit med John Lundvik, turnerat med Shirley Clamp, countrystjärnan Doug Seegers, släppt musik med Sonja Aldén m.m.

Folkets café är öppet från kl 15. Insläpp från kl 15.15, onumrerade platser.

MER INFO & BILJETTER


8 december kl 11

Barnshow: Tobbe Trollkarl

Tobbe Trollkarl har EN NY SHOW IGEN! Ta med familjen och vänner på en galen och rolig show för HELA familjen där man även får lära sig ett coolt trick efter showens slut! (Samma show spelades sommaren 2023 i "Magi i det fria"). Barn under två går gratis i förälders knä. Föreställningen är ca 55 min lång och har ingen paus. Insläpp sker ca 30 min innan show och det är onumrerat om inget annat anges. Efter showen får man ta bild med Tobbe samt finns chansen att köpa en trollerilåda för 100 kr/st. Maila biljetter@tobbetrollkarl.com om ni har frågor!

MER INFO & BILJETTER


Mer evenemang presenteras snart! Håll ögonen öppna & kontakta oss om du vill engagera dig i Alvestas kulturliv eller vill arrangera något hos oss!